aA
Jau kitų metų pradžioje Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ketina pateikti atsakymą į kauniečio kunigo skundą dėl vyrų diskriminacijos.
Domeikavoje esančios Lietuvos kankinių bažnyčios klebonas Robertas Gedvydas Skrinskas šiai tarnybai parašė skundą, kuriame kontrolierių prašo ištirti, ar nediskriminuojami vyrai, sprendžiant nėštumo nutraukimo klausimą.

Dievo tarnas mano, jog, apsisprendžiant dėl nėštumo, vyro nuomonė turi turėti tokią pat reikšmę kaip ir moters. Tačiau minėtos tarnybos apklausti įvairių sričių specialistai mano priešingai - vyro nuomonė šiuo atveju turi būti patariamojo, o ne sprendžiamojo pobūdžio.

Skundą dėl vyrų diskriminacijos Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai kunigas R.G.Skrinskas parašė šį rudenį.

"Aš labai domiuosi šia tema. Be to, į mane kreipėsi parapijiečiai ir kiti tikintieji, spręsdami dilemą, kokią reikšmę turėtų turėti vyro balsas", - dienraščiui vakar sakė klebonas. Skunde Dievo tarnas taip pat pateikė pasiūlymą dėl atitinkamų teisės aktų pakeitimo, jei vyrams būtų suteikta tokia pat teisė, kaip ir moterims, spręsti klausimą dėl aborto.

"Priėmus siūlomas pataisas, turėtų pagerėti demografinė Lietuvos situacija", - teigė R.G.Skrinskas.

Beje, šis jaunas kunigas yra sukūręs savo puslapį internete skambiu pavadinimu Už gyvybę. Čia pateikia daug naudingos informacijos, panaudojant ištraukas iš užsienio leidinių, Šv.Rašto. Čia galima rasti skyrius, kuriuose kunigas atvirai ir detaliai pasakoja apie abortus, dirbtinį apvaisinimą, žudančius skiepus, riziką, poabortinį sindromą, argumentus žudyti, pagalbą nėščioms moterims, vaisingumo pažinimą, kontracepciją, skaistumą ir pornografiją.

"Laikinoji sostinė"