aA
Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) verslo plano parengimas negali būti siejamas su šiandienine LRT skola, teigia Vyriausybė. Kaip sakoma trečiadienį išplatintame Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, Vyriausybė įsitikinusi, kad iki 2001 metų sausio 15 dienos turi būti paruoštas LRT verslo planas.
LRT
LRT
"Kitų metų valstybės biudžete LRT yra numatytos lėšos, ir LRT vadovybė galėtų pradėti galvoti, kaip sugrąžinti skolą iš turimų pajamų", teigiama pranešime. Jame taip pat yra primenama, kad Vyriausybė tikslinant šių metų biudžetą LRT papildomai siūlo paskirti 3,9 mln. litų skolų grąžinimui.

Antradienį posėdžiavusi LRT taryba konstatavo, jog dabartinės 15 mln. litų skolos neįmanoma likviduoti iš numatomų biudžetinių asignavimų ir LRT pajamų. Anot LRT tarybos, nepanaikinus skolos, nebus įmanoma parengti LRT verslo plano, kurį iki sausio 15 dienos pageidauja gauti Vyriausybė.

"Skolos likvidavimo garantas turėtų būti Vyriausybė, nes neišsprendus problemų, neįmanoma nei kokybiškai atlikti kasdienio LRT darbo, nei realiai vykdyti 2001 metų suplanuoto biudžeto, nei parengti 2001-2005 m. veiklos strategijos", sakoma LRT tarybos nutarime.

Kitais metais LRT iš valstybės biudžeto numatoma skirti maždaug 37 mln. litų. LRT jau ne pirmus metus kamuoja milijoninės skolos. Dėl įsiskolinimų transliuotojams keletą kartų buvo areštuotos LRT sąskaitos bankuose, elektros tinklai grasino nutraukti elektros tiekimą į LRT pastatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.