aA
Vyriausybė nepritarė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto siūlomam Seimo nutarimo projektui dėl aukštųjų mokyklų skolų kompensavimo, atsižvelgus į tai, jog iš valstybės biudžeto išlaikomų įstaigų skolų pripažinimo valstybės vidaus skola ir šios skolos padengimo tvarką nustato įstatymai.
Vilniaus Universitetas
Vilniaus Universitetas
© ELTA
Kompensuoti aukštųjų mokyklų skolas siūlė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis. Jo pasiūlyme nurodoma, kad aukštųjų mokyklų įsiskolinimus už komunalines paslaugas reikia perduoti tvarkyti Vyriausybei.

Šioms skoloms kompensuoti papildomai iš biudžeto reikėtų skirti 18,5 mln. litų. Skolų kompensavimo iniciatoriai teigė, jog įsiskolinimai aukštosiose mokyklose susidarė todėl, kad 1999 ir 2000 metais aukštosioms universitetinėms mokykloms nebuvo skirta lėšų komunalinių paslaugų išlaidoms padengti.

Šių metų spalio 1 dienos duomeninis, didžiausią skolą - 3,5 mln. litų - už komunalines paslaugas turi Kauno medicinos universitetas. Vilniaus universitetas, kuriam prieš tapdamas Seimo nariu vadovavo R. Pavilionis, už komunalines paslaugas yra skolingas 1,7 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.