aA
Penktadienį Vilniuje pasibaigė sostinės vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų organizuotas seminaras "Saugių miestų moterys. Prekyba moterimis, norint jas seksualiai išnaudoti".
Savaitę vykusiame seminare dalyvavo Nicos policijos darbuotojas Jean Luc Boulard (Žanas Lukas Bularas), nevyriausybinių organizacijų atstovas iš Nicos Patrick Hauvuy (Patrikas Oviu) ir Prancūzijos policijos atašė Baltijos šalyse Gerard Lacour (Žeraras Lakūras), pranešė Vilniaus miesto VPK spaudos tarnyba.

Dirbti prostitutėmis užsienyje merginos iš Lietuvos buvo pradėtos vežti neseniai, apie 1998-uosius metus.

Atsižvelgiant į nusikaltimų pobūdį, buvo padarytos pataisos Baudžiamajame kodekse, kurios įvardija bausmes sąvadautojams ir prekiautojams žmonėmis.

Svečiai iš Prancūzijos pastebėjo, kad Lietuvoje trūksta materialinių ir techninių galimybių grąžinti prievarta į užsienį išvežtas merginas ir jomis pasirūpinti.

Prancūzijai mano, kad Lietuvoje būtina įkurti centrą, kur galėtų prisiglausti ir atgauti dvasinę pusiausvyrą deportuotos merginos.

Ateityje Vilniaus miesto VPK pareigūnai su atsakomuoju vizitu vyks į Nicą. Ten tikimasi pasisemti daugiau teorinių ir praktinių žinių, kovojant su prekyba moterimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.