aA
Prie Prezidentūros lapkritį susideginti mėginęs tauragiškis Stasys Andreikėnas gavo įspėjimą už pasipriešinimą policijai. Įspėjimą S. Andreikėnui antradienį skyrė Vilniaus miesto 3-sios apylinkės teismas, kuris išnagrinėjo tauragiškiui iškeltą administracinę bylą. Teismas pripažino, kad tauragiškis priešinosi policijai.
Stasys Andreikėnas
Stasys Andreikėnas
Už šį nusižengimą S. Andreikėnui grėsė bauda nuo 100 iki 500 litų arba administracinis areštas iki 30 parų. Tačiau, atsižvelgęs į prastą tauragiškio materialinę padėtį, kitas lengvinančias aplinkybes, teismas neskyrė nei baudos, nei arešto.

47 metų tauragiškis lapkričio 3 dieną ketino susideginti priešai Prezidentūrą Vilniuje dėl to, kad baldus gaminanti AB "Tauragės tauras" jam nesumoka įsiskolinto atlyginimo. Tačiau susideginti tauragiškiui sutrukdė policijos pareigūnai.

Uniformuoti policijos pareigūnai S.Daukanto aikštėje priešais Prezidentūrą parvertė ant žemės S. Andreikėną, atėmė iš jo bakelius su benzinu ir surakino jį antrankiais. Vėliau medikai ištyrė S. Andreikėno psichinę sveikatą, bet sutrikimų nerado.

Susideginti ketinęs S. Andreikėnas buvo apsijuosęs diržu su benzino bakeliais, iš atsineštos talpos apšlakstė benzinu grindinį aplink save ir įžiebė žiebtuvėlį. Priešindamasis policijos pareigūnams, jis apipylė vieną policininką benzinu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.