aA
Tiems, kas nori pasigaminti ką nors šventiško, tačiau nemėgsta kepti tortų, siūlome paprastesnį variantą. Pasigaminkite šokoladinius triufeliukus - ir patys pasmaližiausite, ir turėsite kuo per Kalėdas užklydusį svečią pavaišinti.
Triufeliai
Triufeliai

45 vnt.

Produktai:

150 g miltų,
4 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
50 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
4 valg. šaukšt. pieno,
10 lašų romo aromato arba 2 šaukštai romo,
50 g sviesto,
125 g aliejaus,
65 g cukraus pudros,
25 g kakavos miltelių,
1 kiaušinis,
75 g migdolų drožlių,
400 g juodo šokolado.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įlašinkite 4 lašus romo aromato ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir sudėkite gabaliukais susmulkintą sviestą, viską sumaišykite, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite atšaldyti 30 min.

2. Tešlai atvėsus, iškočiokite ją 4 mm sluoksniu ir formelės arba mažo stikliuko pagalba išpjaukite 45 apvalias formeles. Likusią tešlą supjaustykite juostelėmis ir kepkite viską 10 min 180º temperatūroje.

3. Sumaišykite augalinį aliejų, cukraus pudrą, kakavos miltelius, kiaušinį ir likusį vanilinį cukrų bei romo aromatą. Sutrupinkite į šią juostelėmis supjaustytą iškepusią tešlą bei migdolų drožles. Viską gerai išmaišykite ir sudėliokite krūvelėmis ant iškeptų tešlos apskritimėlių.

4. Ištirpinkite šokoladą ir glazūruokite juo kiekvieną triufelį.

Skanaus!

Gaminimui: 70 min;

Tešlos atšaldymui: 30 min;

Kaloringumas: 110 kkal / 1 porc.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.