aA
Premjeras Rolandas Paksas pritaria Seimo Biudžeto ir finansų komiteto siūlymui vietoje pridėtinės vertės mokesčio (PVM) gyvenamųjų namų statybai sumažinimo įvesti naują būsto kreditavimo palūkanų kompensavimo tvarką.
Kaip antradienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, tokios pozicijos premjeras laikosi, pasisakydamas už konstruktyvų bendradarbiavimą su Seimu.

"Rolando Pakso Vyriausybė, siūlydama mažinti PVM gyvenamajai statybai, siekė pagyvinti statybas, tuo pačiu išjudinti ir kitas verslo šakas, šalies ekonomiką", rašoma spaudos tarnybos pranešime. Pasak pranešimo, įstatymo pataisomis taip pat buvo siekiama, kad žmonės galėtų pigiau įsigyti būstą.

Šiuo Vyriausybės Seimui pateiktu projektu buvo siekiama nuo 18 iki 5 proc. sumažinti PVM gyvenamosioms statyboms.

R. Paksas pripažįsta, kad palūkanų kompensavimas būtų administruojamas paprasčiau nei PVM lengvatos taikymas ir pastebi, kad Vyriausybės siūlomo įstatymo pakeitimo projekto dvasia liks nepakitusi.

"Svarbiausia yra tai, kad Lietuvos piliečiai galėtų lengviau nusipirkti būstą", teigiama pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.