aA
Seimas antradienį balsų dauguma pritarė prezidento pasiūlytai Antano Klimavičiaus kandidatūrai į generalinius prokurorus. Iki šiol A. Klimavičius vadovavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Tardymo departamentui. Prezidento kandidatūrai pritarė 97 Seimo nariai. Nė vienas Seimo narys nebalsavo prieš, tačiau 14 - susilaikė.
Tarp susilaikiusiųjų daugiausia yra Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos ir valdančiosios Liberalų frakcijos narių.

Taip pat susilaikė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Raimundas Šukys.

Abejonių dėl A. Klimavičiaus kandidatūros kilo pirmadienį, svarstant jo kandidatūrą Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Komiteto nariai suabejojo A.Klimavičiaus kandidatūra pirmiausia dėl jo vaidmens neteisėtai konfiskuojant 1995 metais benzino krovinį ir pasidalijant premijas iš lėšų, gautų realizavus šį turtą.

Taip pat teirautasi, ar tai, kad A.Klimavičius ir dar keli Vilniaus apygardos prokuratūros darbuotojai 1997 metais pasirašė ir paskelbė spaudoje atvirą laišką tuometiniam teisingumo ministrui Vytautui Pakalniškiui, nelaikytina nepriimtinu prokurorams politikavimu.

Šiame pareiškime nuo konservatorių buvo ginamas tada dar ėjęs generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas Artūras Paulauskas, kuriam grėsė atleidimas.

Pirmadienį A.Klimavičius pareiškė, kad ir dabar pasirašytų tokį pareiškimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.