aA
Pirmadienį apie 22 valandą į Vilniaus 3 policijos komisariatą kreipėsi Seimo narys E. Šablinskas. Jis pareiškė, kad 20 val. 10 min.Vilniaus senamiestyje esančioje Šiaulių gatvėje, prie 5-to namo du jaunuoliai užpuolė jo sūnų ir atėmė mobilaus ryšio telefoną. Seimo narys nuostolius įvertino 450 litų.
E. Šablinskas BNS sakė, kad jo sūnus buvo užpultas šalia namų. Vienas iš užpuolikų užlaužė rankas, kitas užspaudė burną ir kišenėse suradęs mobiliojo ryšio telefoną, jį pasiėmė ir pabėgo. Politikas pasidžiaugė, kad "viskas gerai pasibaigė", nes jo sūnus nebuvo sumuštas.

Policijoje pagal L. Šablinsko pasakojimą buvo sudarytas užpuolikų fotorobotas.

Politikas sakė, jog išpuoliai prieš jį pasitaiko ne pirmą kartą, tačiau su savo politine veikla šių įvykių E. Šablinskas nesiejo. Jis pasakojo, jog keturis kartus jo automobilis, stovėjęs senamiestyje, buvo apvogtas a rba bandytas apvogti.

Pasak jo, k riminogeninė situacija Vilniaus senamiestyje blogėja, nes trūksta policijos pareigūnų, kita vertus, patruliuojantys policininkai vaikščioja pagrindinėmis gatvėmis, o naktinis gyvenimas verda senamiesčio kiemuose.

E. Šablinskas yra antrasis Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narys, kurio sūnus pastaruoju metu nukentėjo nuo užpuolikų. Spalį buvo sumuštas ir apiplėštas frakcijos seniūno Gedimino Jakavonio sūnus. Politiko sūnus po užpuolimo s užalota galva buvo paguldytas į ligoninę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.