aA
Lietuvos vartotojai, stabiliai pratinami prie nuolat kylančių degalų kainų, jau praėjusį penktadienį buvo maloniai nustebinti, kai kuriose degalinėse išvydę keliais centais atpigusį benziną.
  • Surizikavo
  • Reakcija

    Tam įtakos turėjo AB "Mažeikių nafta". Įmonė, atsižvelgdama į kritusias naftos ir jos produktų kainas tarptautinėse rinkose, sumažino bazinę A-95 benzino kainą 160 Lt už toną (14 ct/l), o dyzelino - 95 Lt už toną (10 ct/l). Bendrovės, nesuskubusios prisidėti prie degalų piginimo "akcijos", žada tai padaryti artimiausiomis dienomis.

    Surizikavo

    LŽ žiniomis, pirmoji į kainų pokyčius sureagavo UAB "Hydro Texaco", turinti platų automatinių degalinių, kuriose degalai nuolat kainuoja šiek tiek pigiau negu kitur, tinklą. Jau penktadienio popietę ji sumažino benzino kainą 3 centais. Bendrovės žingsnis neliko nepastebėtas konkurentų.

    Net tokios solidžios įmonės kaip "LUKoil", "Statoil", "Shell" ar "Neste" pasekė "Hydro Texaco" pavyzdžiu ir atpigino degalus. UAB "Hydro Texaco" mažmeninės prekybos vadovė Asta Šidlauskaitė LŽ sakė, jog jie nesijaučia esantys pionieriai, surizikavę atpiginti degalus: "Tai natūralus dalykas. Jeigu patys už degalus mokame mažiau, kodėl vartotojas turėtų to nepajusti?" A.Šidlauskaitės teigimu, neatmetama galimybė, jog benzinas gali dar labiau pigti.

    Reakcija

    Degalų kainos keliais centais sumažėjo daugelyje degalinių. Jei kai kurie prekybininkai dar nesuskubo atpiginti savo produkcijos, tai žada padaryti artimiausiomis dienomis.

    AB "Lietuvos kuras" Komercijos skyriaus vadovas Darius Ivanauskas vakar LŽ aiškino, kad jų degalų kainos dar nėra akivaizdžiai sumažintos: "Atsargų esame prisikaupę iš anksčiau, todėl jų savikaina didesnė. Šiomis dienomis - šiandien ar rytoj - žadame peržiūrėti kainas".