aA
Buvusiam Rusijos prezidentui Borisui Jelcinui sėkmingai atlikta kataraktos operacija, pirmadienį paskelbė Kremliaus spaudos tarnyba.
Šiais duomenimis, akies operacija vienoje iš Maskvos ligoninių buvo atlikta praėjusią savaitę, o B.Jelcinas šiuo metu jau yra grįžęs į savo Pamaskvės vilą. Kitos detalės apie operaciją neskelbiamos.

Dabar 69 metų B.Jelcinas visiškai netikėtai atsistatydino pernai Naujųjų Metų išvakarėse, savo įpėdiniu paskirdamas vėliau prezidentu išrinktą Vladimirą Putiną.

Kol ėjo prezidento pareigas, B.Jelcinas ne kartą vertė pasaulį nerimauti dėl tikrosios savo sveikatos būklės. Po kelių infarktų jam 1996 metais buvo atlikta širdies kraujagyslių šuntavimo operacija, o po to jo išvaizda bei elgesys buvo nuolatos atidžiai analizuojami tiek Rusijoje, tiek užsienyje, tikintis atspėti, kas iš tikrųjų dedasi su prezidentu. Spalio mėnesį trumpai pasirodydamas Frankfurto knygų mugėje, B.Jelcinas atrodė nenatūraliai įsitempęs, o jo veidas buvo stipriai išburkęs.

Išėjęs į pensiją, jis beveik nesirodė viešumoje, nors praėjusią savaitę buvęs prezidentas pirmą kartą pareiškė nesutinkąs su V.Putino sprendimais - B.Jelcinas sukritikavo sovietinio himno muzikos pripažinimą Rusijos nacionaliniu himnu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.