aA
Kuo anksčiau lytiškai subręsta Švedijos paauglės, tuo anksčiau jos yra linkusios pradėti lytinius santykius, ketvirtadienį paskelbė mokslininkai.
Daugiau kaip 2 000 septyniolikmečių tyrimas parodė, kad dvigubai daugiau merginų, pradėjusių lytinį gyvenimą nesulaukę 15 metų, mėnesinėmis pirmą kartą susirgo būdamos 10-11 metų.

“17-metės švedės jau turi nemažai seksualinės patirties,” savo ataskaitoje teigė daktarė Karin Edgardh iš Oslo Ullevalo universitetinės ligoninės.

Daugiau kaip du trečdaliai tyrime dalyvavusių merginų prisipažino užsiimančios seksu, o 16% iš jų pirmą kartą mylėjosi dar nesulaukusios 15 metų.

Anksčiau lytinį gyvenimą pradėjusios merginos atrodė kiek vyresnės palyginus su kitomis merginomis, be to, daugiau rūkė bei buvo bandžiusios silpnų narkotikų.

1 iš 5 merginų prisipažino susidūrusios su seksualine prievarta, kai tuo tarpu su tuo susidūrė tik kas dešimta seksualinius santykius vėliau pradėjusi mergina.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.