aA
M. Corti pabrėžė neturįs jokio pagrindo tikėti šiuo straipsniu, kurį, kaip jis teigia, "inspiravo Federalinė saugumo tarnyba".

"Mano nuomone, tai dezinformacija, kuria siekiama, jeigu mūsų korespondentas žuvo, jo žūtimi apkaltinti čečėnus", sakė M. Corti.

Jis pabrėžė, jog seniai pažįsta A. Babickį ir jeigu jis būtų saugus pas čečėnus, būtinai praneštų apie savo šeimai. "Manau, kad jeigu jis gyvas, prieš jį naudojama prievarta", pridūrė M. Corti.

"Laisvės" radijas mano, kad yra tam tikra schema, kurios tikslas - įbauginti laisvą Rusijos žiniasklaidą. "Tam prireikė ir visos istorijos su Babickiu, po to Rusijos valdžia gali mėginti apriboti "Laisvės" veiklą Rusijos teritorijoje, pamažu pratinti žiniasklaidos priemones prie cenzūros ir jų laisvės suvaržymo", teigia M. Corti.

Tačiau, pasak jo, Rusijos valdžia tiesiog nesitikėjo tokios aktyvios žiniasklaidos ir visuomenės reakcijos.

Jis pranešė, kad ketvirtadienį "Laisvės" radijo korespondentas Vladimiras Dolinas vėl išvyko į Čečėniją ieškoti A. Babickio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.