aA
Spaudos konferencijoje penktadienį A. Bartkus teigė, kad "rinkimų pažadų nevykdymas tikrai kenkia ne tik konservatorių partijai, bet ir Lietuvos žmonėms".

"Ar ne dėl sąjūdinio partijos vadovybės darbo stiliaus ir pažadų nevykdymo populiariausios partijos reitingas nukrito iki 3,7 procentų?", retoriškai klausė A. Bartkus.

Jis teigė, kad šimtą dienų dirbanti Andriaus Kubiliaus Vyriausybė "dar šiandien" turi sugrįžti prie "tikrosios" konservatorių partijos programos vykdymo.

Konservatorius reikalavo, kad A. Kubiliaus kabinetas "atsisakytų sąjūdietiškos veiklos vidaus politikoje", "vestų griežtas derybas su Pasaulio prekybos organizacija ir Tarptautiniu valiutos fondu", "skatintų laisvus ir legalius verslininkus, o ne nelegalų ir kontrabandinį prekių įvežimą į Lietuvą ir tuo kurtų darbo vietas užsienyje".

Pasak A. Bartkaus, G. Vagnorius nusprendė sustabdyti savo narystę konservatorių partijoje, norėdamas atkreipti dėmesį į susidariusią padėtį, nes "kitokių būdų nebuvo".

Anot A. Bartkaus, "tai yra asmeninis kiekvieno asmens apsisprendimas, būti jam ar nebūti partijoje".

"Matyt, G. Vagnorius kaltas ir atsakingas, kad per pirmuosius 2 konservatorių valdymo metus buvo įvykdyta du trečdaliai konservatorių pažadų, skirtų 4 metų laikotarpiui", sakė A. Bartkus. Jis išsamiai vardijo, jo teigimu, G. Vagnoriaus kabineto nuopelnus valstybei.

A. Bartkus negalėjo pasakyti, kiek laiko G. Vagnorius bus sustabdęs savo narystę, pabrėžęs, jog tai "priklausys apskritai nuo situacijos".

A. Bartkus pabrėžė, kad G. Vagnorius "nebus mažiau aktyvus negu iki šiol" ir liks Konservatorių frakcijos Seime nariu.

G. Vagnoriui būnant premjeru ir konservatorių valdybos pirmininku, A. Bartkus faktiškai vadovavo valdybos veiklai.

Manoma, kad ekspremjeras Seimo frakcijoje turi maždaug 10 bendraminčių. Anksčiau Tėvynės sąjungos (konservatorių) Priežiūros komitetas už Vyriausybės kritiką pašalino iš partijos valdymo reformų ir savivaldybių eksministrą Kęstutį Skrebį, o Vilniaus miesto Naujamiesčio skyrius - Seimo narę Nijolę Oželytę.

A. Bartkus teigė, kad jokio "vagnorininkų" "kolektyvinio susitarimo" dėl tolesnės veiklos nėra ir kol kas neketinama sukurti atskirą darinį.

"Darysime viską, kad neišardytume taip ilgai kurtos, puoselėtos partijos", sakė A. Bartkus. Anot jo, "dar šį tą galima padaryti, jeigu būtų norima".

"Jeigu ne - gal bus kitokių žingsnių", samprotavo parlamentaras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.