aA
Algirdas Gricius Seimo Liberalų sąjungos frakcijos narys
Ekonomikos niuansų nežinau tiek gerai, kad galėčiau griežtai pasakyti, kad yra taip ar kitaip. Ūkiniuose dalykuose dažnai būna Dievas teisiausias. Tačiau ir kaip politologas, ir kaip Seimo narys tegaliu pasakyti, jog tai, kad parlamente kuriama ryšių su šalimi, kurioje vyrauja autoritarinis režimas, grupė, kad vidurį derybų keičiamas vyriausiasis derybininkas yra labai blogai.

Nežinau visų niuansų dėl ko vyriausiasis Lietuvos derybininkas su Europos Sąjunga Vygaudas Ušackas nebuvo paskirtas viceministru, ir apsisprendė pasitraukti iš euroderybininko pareigų, tačiau jau Nicos viršūnių susitikimas parodė, kad tolimesnėse derybose su Europos Sąjunga (tiek dėl derybininko keitimo, tiek dėl neaiškių sprendimų užsienio politikos klausimais) gali atsirasti ir daugiau kliūčių.

Nežinau, kodėl koalicijos kolegos socialliberalai taip gina bendrovę “Precizika”, kad pasiryžę net susipykti su užsienio investuotojais. “Lietuvos telekomo” vadovybė elgiasi “taip kiauliškai, kaip jiems priklauso, pagal įstatymą”. Ir tikrai prie jų neįmanoma niekaip prikibti. Klaida buvo padaryta žymiai anksčiau - parduodant “Lietuvos telekomo” akcijas. O dabar jau nieko nebegalime pakeisti investicijų sutartyse.

Dabar galime tik pasakyti, kad “Lietuvos telekomas” mūsų žmonių atžvilgiu elgiasi negražiai, bet teisėtai. Jie, kaip ir bet kuri kita firma, stengiasi gauti maksimalią naudą, nori išmelžti iš žmonių tiek, kiek gali ir išvežti visą pelną į Suomiją ir Švediją.

Nežinau, kiek maksimalus naudos siekimas per trumpiausią laiką prisidės prie užsienio investuotojų įvaizdžio Lietuvoje, tačiau jie yra teisūs. Vis dėlto nenoriu negražiai kalbėti apie kai kuriuos kolegas ir jų pareiškimus bei sprendimus, bet taip, kaip elgiasi kai kurie parlamentarai, net ir turintys nemažą darbo parlamente patyrimą, yra skandalinga.

Pastaruoju metu mes duodame labai daug nevykusių signalų tiek Europos Sąjungai, tiek kitoms demokratinėms valstybėms, kad tikrai kenkiame patys sau.

Užsienio investuotojai nebepasitiki Lietuva

Tai komentuoja:

Egidijus Klumbys Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos narys