aA
Oficialūs Pentagono pareigūnai patvirtino, kad jų kompiuterinės sistemos susilaukia nemažo įsilaužėlių dėmesio. 1999 metais užfiksuota 22000 bandymų įsilaužti į karinius kompiuterius. Per pirmus septynis šių metų mėnesius 14000 kartų bandyta apeiti kompiuterių apsaugą.
Pentagonas
“Nors didžioji atakų dalis buvo neveiksminga ar nepadarė jokios žalos, keletas kompiuterinių nusikaltėlių, kurie, kaip manoma, dirba užsienio šalių žvalgyboms, sugebėjo pavogti nemažai informacijos”, - sakė Pentagono atstovas Arthuras Money.

Tačiau gynybos centro darbuotojai teigia, kad į slaptas kompiuterių sistemas nusikaltėliams įsilaužti nepavyko.

Pasak laikraščio “San Francisco Chronicle”, nustatyti tikslų įsilaužėlių atakų skaičių Pentagonui pirmą sykį pavyko tik pernai, 1998 metų pabaigoje sukūrus specialius stebėjimo prietaisus.

1999 metais Pentagonas užfiksavo 22144 bandymus zonduoti, skenuoti, užkrėsti įvairiais virusais ar kitais būdais pakenkti kompiuterinėms sistemoms. Apie 3 % iš jų – daugiau nei 600 – sąlygojo laikinus darbo sutrikimus. Maždaug 1 % - apie 200 – buvo patyrusių specialistų atakos, kurių metu įsilaužta į neįslaptintus kompiuterius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.