aA
Barenco jūroje nuskendusį povandeninį laivą "Kursk" galima iškelti per savaitę, pareiškė interviu "Interfax" Maskvos išradėjų sąjungos prezidentas Nikolajus Kniazevas. Projekto idėjos esmė tokia: užmetus ant povandeninio laivo iš metalinių lynų nupintą "tinklą", galingu jūros vilkiku užtempti jį ant padėklo.
"Kursk"
"Kursk"
Turėdamas galvoje, kad laivo ilgis - daugiau kaip 150 m, skersmuo - per 18 m, išradėjas paskaičiavo, kad "tinklas turi būti ne mažiau kaip 150 m ilgio ir 20 m pločio. "Laivas atsidurs tarsi hamake, kuris jį visiškai apgaubs, ir "Kursk" korpuso apkrovimas bus absoliučiai tolygus", tvirtina mokslininkas.

Pakylėjus laivą į tam tikrą aukštį, bus galima jį nuvilkti į seklesnę vietą ar uostą, teigia N. Kniazevas. Jo įsitikinimu, šis projektas nepalyginamai pigesnis už bet kurį kitą, nes Šiaurės laivynas turi visas reikalingas priemones jį realizuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.