aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, jog suteiks malonę amerikiečių verslininkui Edmondui Pope'ui (Edmondui Poupui), už šnipinėjimą nuteistam kalėti 20 metų. V. Putinas nepatikslino, kada E. Pope'as bus paleistas, tik sakė, kad tai įvyks po gruodžio 14 dienos.
Putinas
Putinas
V. Putinas, keliaujantis po pramoninius Uralo srities rajonus, pareiškė norįs išlaikyti gerus santykius su Jungtinėmis Valstijomis, kurios pasmerkė E. Pope'ui skirtą nuosprendį kaip nepateisinamą ir paragino nedelsiant jį paleisti.

Pasak V. Putino, šią bylą jis telefonu aptarė su JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu), kuris išreiškė susirūpinimą dėl nuteistojo sveikatos būklės. Pasak V. Putino, jis užtikrino B. Clintoną, kad E. Pope'ui bus suteikta malonė, ir kad jis bus paleistas. Rusijos prezidentas nesakė, kada jis kalbėjosi su B. Clintonu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.