aA
Pasaulinė priešraketinės gynybos (PRG) sistema, kurią siūlo Rusija, gali būti sukurta iki 2020 metų, pareiškė Rusijos pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas interviu televizijos kanalo “Rossija” programai “Vesti nedeli”.
Sergejus Ivanovas
Sergejus Ivanovas
© Reuters/Scanpix
"Mes siūlome iki 2020 metų sukurti vieningą PRG sistemą, kurios valdyme lygiomis teisėmis galės dalyvauti visi sistemos dalyviai”, - pasakė jis bei patikslino, kad šis pasiūlymas galioja ir JAV, ir Europos šalims bei neutralioms valstybėms, tokioms kaip Austrija, Suomija, Švedija. Pasak S.Ivanovo, kalbama apie keitimosi duomenimis centrų Maskvoje ir Briuselyje įsteigimą, pastarasis miestas yra “ir NATO, ir Europos Sąjungos sostinė”.

Pirmasis vicepremjeras taip pat priminė amerikiečiams pateiktą Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasiūlymą pasinaudoti Gabaloje esančia radiolokacine stotimi, jeigu būtų atsisakyta planų dislokuoti PRG sistemos dalis Lenkijoje ir Čekijoje.

Pasak S.Ivanovo, “geresnės stoties už esančią Gabaloje, šiai dienai nėra. Joje stebimos ne tik raketų skrydžių balistinės trajektorijos, bet ir visi sparnuotųjų raketų skrydžiai dideliame segmente, apimančiame ne tik Iraną”.

“Be to, Rusija pasiruošusi ateityje prijungti į bendrą informacinę sistemą naują Rusijos radiolokacinę stotį, statomą Armavire, Krasnodaro krašte”, - priminė S.Ivanovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.