aA
Kaip ir buvo prognozuota, praėjusią naktį lietus pridarė nuostolių Lietuvos gyventojams. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) pranešė, kad ketvirtadienį daugiausia kritulių iškrito Lazdijuose, o penktadienį - Radviliškio rajone, Šiaulėnų miestelyje.
vanduo, lietus, lašai, drėgmė, šlapia
© Corbis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Lazdijuose per 12 val. iškrito 53,8 mm kritulių, o Šiaulėnuose – net 76 mm per 11 val.

“Sinoptikai pranešė, kad šiandien tokio didelio lietaus jau nebus, todėl galėsime lengviau atsikvėpti“, - sakė PAGD budėtojai.

Ugniagesiams ir gelbėtojams į pirmuosius iškvietimus teko vykti prieš pat vidurnaktį. Lazdijuose, Birštone, Vilkaviškyje, Šakiuose, Kaune ir Elektrėnuose jiems teko siurbti vandenį iš apsemtų rūsių, garažų. Gelbėtojams teko vykti į devynis iškvietimus.

Vievyje esančios „Lukoil“ degalinės operatoriai taip pat prašė gelbėtojų pagalbos – iš šulinio besiveržiantis vanduo apsėmė degalinės teritoriją.

Ugniagesiai kol kas negavo žinių, kad per liūtį būtų nukentėję žmonės.

Vilniuje naktį iš ketvirtadienio į penktadienį beveik nelijo. Prognozuojama, kad penktadienį lis, tačiau liūčių nenumatoma.

Per praėjusią parą ugniagesiams taip pat teko vykti gesinti 31 gaisrą. Vilniuje, šalia Spaudos rūmų degė gyvenamojo medinio namo stogas. Įvykio aplinkybes aiškinasi ugniagesių tyrėjai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.