aA
Teismas pradėjo nagrinėti valstybės lėšų pasisavinimu ir iššvaistymu kaltinamo buvusio Šiaulių rajono žemėtvarkos buhalterio bylą. 58 metų Leonas Ozbinas kaltinamas tuo, kad per devynerius metus pasisavino ir iššvaistė įspūdingą sumą valstybės pinigų.
Teismas, teisingumas, teisėjo reikmenys
© Corbis/Scanpix
Šiaulių miesto apylinkės teisme kaltintojas net kelias valandas skaitė kaltinamąją išvadą. Pagarsinti 144 iš 263-jų nusikalstamos veikos epizodų. Dėl didelės bylos apimties paskelbta pertrauka iki rudens.

Leonas Ozbinas į teisėsaugininkų akiratį pateko 2004 metų balandį, kai buvo gautas Šiaulių apskrities viršininko administracijos pranešimas apie Žemės tvarkymo departamento Šiaulių rajono skyriuje atliktą vidaus auditą. Atlikus auditą nustatyta, kad šio skyriaus buhalteris L. Ozbinas klastojo dokumentus, įstaigos lėšas pervesdavo į savo asmeninę ar kitų asmenų sąskaitas ir pinigus iššvaistydavo.

Iš viso kaltinamasis įtariamas pasisavinęs daugiau kaip 30 tūkstančių, o iššvaistęs apie 150 tūkstančių litų. Nustatyta, kad vyriškis pinigus savinosi azartiniams lošimams bei skolų grąžinimui.

Šiaulių apskrities viršininko administracija, prašydama atlyginti žalą, teismui pateikė civilinį ieškinį. Leono Ozbino byla turėjo būti pradėta nagrinėti daugiau nei prieš mėnesį, tačiau tą kartą teismo posėdį teko atidėti, mat sušlubavo teisiamojo sveikata.

Šiaulių apskrities televizija