aA
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad liepos 5 –os dieną ir naktį į liepos 6-ą Lietuvoje numatomas smarkus lietus. Gausiausiai lis pietiniuose šalies rajonuose. Smarkios liūtys gali sukelti potvynius, kurie kelia grėsmę gyventojų sveikatai, gyvybei ir jų turtui.
Liūtis Vilniuje
Liūtis Vilniuje
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Per stiprias liūtis gali būti apsemti namų rūsiai, gatvės, parduotuvės, namai, butai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja ir rekomenduoja gyventojams, kaip reikėtų elgtis, kad liūties metu būtų patirta kuo mažiau materialinių nuostolių: pasirūpinkite savo turtu, gyvuliais, savo gyvenamuoju būstu.

Imkitės priemonių, kad vanduo neužlietų rūsių.

Gerai izoliuokite visus elektros laidus, kad neįvyktų trumpas jungimasis.

Nepalikite gyvenamosios vietos be svarbios priežasties.

Nesant būtinybei, nesinaudokite automobiliu.

Jeigu jūs vis dėl to privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, langines, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Atsargiai vairuokite per užlietus kelius.

Nepalikite automobilių žemumose, kurias gali užlieti vanduo arba kitose dažnai užliejamose vietose. Perkelkite gyvulius toliau nuo vandens telkinių, kurie per stiprią liūtį gali patvinti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.