aA
Seimo Operatyvinės veiklos komisija aiškinasi, ar generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius teisėtai atliko operatyvinę veiklą. Komisija V. Grigaravičių į posėdį pasikvietė po to, kai šis aiškino, kad tarnybinis butas ir tarnybinis automobilis jam yra reikalingi vykdant operatyvinius veiksmus.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Seimo komisija kreipsis į Vidaus reikalų ministrą, siekdama išsiaiškinti, ar policijos žinybiniai aktai neprieštarauja įstatymams. Generalinis komisaras V. Grigaravičius aiškina, kad tarnybinis butas jam buvo kaip priemonė operatyvinei veiklai vykdyti, o kai kurie žinybiniai aktai jį įpareigoja atlikti tokius veiksmus.

Tačiau komisijos narys Saulius Pečeliūnas teigia, kad generalinis komisaras supainiojo, ką reiškia prižiūrėti ir organizuoti bei vykdyti operatyvinę veiklą.

Pasak komisijos pirmininko Algirdo Ivanausko, jei paaiškės, kad žinybiniai aktai prieštarauja įstatymams, kils klausimas, ar generalinis komisaras gali užsiimti operatyvine veikla.

Problema kilo po to, kai paaiškėjo, kad V. Grigaravičius naudojosi liudytojų ir nukentėjusių apsaugai skirtu butu Vilniuje.

www.lrt.lt