aA
Prieš patekdami į Senąjį turgų arba eidami iš jo klaipėdiečiai priversti vaikščioti po automobilių stovėjimo aikštelę.

Tai kelia pavojų jų saugumui.

Automobiliai sankryžoje
Automobiliai sankryžoje
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Miesto valdžiai ši pavojinga vieta iki šiol nebuvo žinoma, nors nesaugus įėjimas egzistuoja dešimtmečius.

Ypač pavojinga ta vieta pasidarė uždarius Biržos tiltą. Eismas, iš Tiltų gavės perkeltas į Galinio Pylimo gatvę tapo, labai intensyvus. Iš Senojo turgaus į Taikos prospektą einantys pėstieji rizikuoja dvigubai. Jie arba turi pulti automobiliams po ratais bandydami kirsti Galinio Pylimo gatvę, arba kirsti įvažą į automobilių stovėjimo aikštelę, kur dažnai staigiai suka automobiliai.

Prie įvažos į automobilių stovėjimo aikštelę nėra įspėjamojo ženklo vairuotojams apie pėsčiuosius. Toje vietoje taip pat nėra ir pažymėtos pėsčiųjų perėjos.

Norėdami saugiai kirsti gatvę žmonės turi daryti didelį vingį, kad stovėjimo aikštelės pakraščiu pasiektų pėsčiųjų perėją. Ji yra už aikštelės ties Galinio Pylimo gatvės ir Taikos prospekto sankryža. Paprastai žmonės vingio nedaro, o eina tiesiai per automobilių aikštelę. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas teigė, kad skundų dėl šios sankryžos anksčiau nebuvo.

Todėl atsargumo priemonių kol kas nesiimta.

„Kitame Saugaus eismo komisijos posėdyje aptarsime, situaciją ir nuspręsime kokių priemonių imtis“ - sakė V. Karmanovas. Pasak jo, kitas posėdis įvyks po 2-3 savaičių.