aA
Kitais metais Seimas aukcione ketina parduoti 47 automobilius.
Dienraščio "Lietuvos žinios" teigimu, daugiau kaip pusė parduodamų transporto priemonių (32) yra 1994 metais pagaminti "Volkswagen Golf" automobiliai, kuriais važinėjo dviejų kadencijų parlamentarai. Taip pat ketinama parduoti šešis 1990-1991 metų žigulius, 8 dar senesnes volgas ir vieną avarijoje sudaužytą fiatą.

Šią savaitę Seimo valdyba pritarė automobilių pardavimui bei nutarė kreiptis į Vyriausybę, kad už aukcione parduotus automobilius gautos lėšos būtų skirtos Seimo kanceliarijai.

Parduodami automobiliai dar nėra įvertinti, tačiau spėjama, kad "Volkswagen Golf" galėtų kainuoti nuo 4 iki 15 tūkst. litų. Šie septynerių metų senumo automobiliai yra nuvažiavę nuo 200 iki 300 tūkst. kilometrų.

Buvusias Seimo narių mašinas galės įsigyti kiekvienas to panorėjęs pilietis.

Automobilius nutarta parduoti po to, kai beveik visi šios kadencijos parlamentarai nutarė atsisakyti tarnybinių automobilių ir važinėti savais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.