aA
Pakistano valdžia įvedė komendanto valandą mečetės, kurioje per susirėmimus tarp religingų studentų ir saugumo pajėgų žuvo 11 žmonių, rajone ir nurodė studentams mečetėje sudėti ginklus.
Pakistano kariškis patruliuoja prie mečetės
Pakistano kariškis patruliuoja prie mečetės
© AFP/Scanpix
Smurtas prie mečetės sostinėje Islamabade įsižiebė antradienį. Šventovė tapo religingų studentų būstine. Jaunimas agituoja laikytis griežtų islamo įstatymų ir jau keletą mėnesių konfrontuoja su valdžia.

Liberalūs politikai spaudė prezidentą Pervezą Musharrafą sutramdyti Talibaną remiančius studentaus ir jų dvasininkus, kurie pagrasino surengti savižudžių atakas, jei prieš juos bus imtasi veiksmų.

Sostinės širdyje prie Lal Masdžido mečetės susirėmimai tarp sukarintų pajėgų ir studentų virė visą antradienio popietę ir per visą naktį.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad žuvo 9 žmonės, tačiau ligoninės atstovai vėliau informavo, jog aukų skaičius išaugo iki 11.

Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Zafaras Warraichas trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, kad rajone aplink mečetę įvesta komendanto valanda.

Jis teigė, jog per megafonus studentams mečetėje bus liepta nedelsiant sudėti ginklus ir pasiduoti. Prieš paklususius nebus imtasi jokių veiksmų, tačiau bus šaunama į kiekvieną, bandantį kovoti, sakė jis.

"Į kulką bus atsakoma kulka", - pabrėžė jis.

Paklaustas, ar saugumo pajėgos ketina šturmuoti mečetę, jis atsakė: "Mes neketiname veržtis į vidų ir atakuoti. Mes norime, kad jie patys išeitų ir pasiduotų".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.