aA
Šeštadienį visiems vaikučiams ir tėveliams Vilniaus Vingio parke linksmą žinią ant ožkos kailio parašytą, kad tikrai Kalėdos ne už kalnų, paskelbs Vyriausias Lietuvos Kalėdų Senelis. Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, šventė prasidės linksma "Teatriuko" programa apie Kalėdų senelį.
Kalėdų senis
Kalėdų senis
Visi susirinkusieji linksmai lauks pasirodančio Vyriausiojo Lietuvos Kalėdų senelio, kuris Vingio parke nusileis tikru sraigtasparniu. Vyriausiąjį Lietuvos Kalėdų senelį sutiks net septyni po vasaros miego atsibudę seneliai iš visos Lietuvos.

Tarp senelių bus ir visų mėgiamas ir laukiamas Čepkelių raisto Kalėdų senelis, kuris pas vaikučius atvažiuos su savo ponia Kalėdiene. Kalėdų seneliai kartu su "Dainų dainelės" laureatais prisistatys ir parodys vaikučiams savo programėles - viską, ko jie išmoko per vasarą.

Vaikai galės pasižiūrėti "Raganiukės" teatro spektaklį, o seneliai vaikams ir suaugusiems išdalins net šimtą kilogramų riešutų ir tiek pat kilogramų saldainių. Pasidalinęs metų gėrybėmis ir susirinkęs visus vaikučių jam parašytus laiškus, Kalėdų senelis išskris lankyti visų Lietuvos žmonių, o skrisdamas žvalgysis, ką jie veikia.

Anot pranešimo, šeštadienį vaikai į Vingio parką būtinai turi atsinešti savo laiškus Kalėdų Seneliui. Šiuo metu senelis gauna labai daug laiškų. Ketvirtadienį jo maišas vos sutalpino net 500 laiškų iš visos Lietuvos.

Keli laiškai atskriejo net iš Prancūzijos, tiems vaikučiams Senelis prancūzų kalba ir atsakys. Visiems, kurių adresai yra teisingai užrašyti ant voko, Senelis Kalėda būtinai išsiųs atsakymus. Juos Kalėdų senelis su ponia Kalėdiene pradės rašyti po Trijų karalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.