aA
Pagal kontraktą tarnauti į Čečėniją vykstančių kariškių desantas, pasinaudojęs tuo, kad transporto lėktuvas nutūpė Volgogrado srities Lebiažjės kaime, nusprendė palėbauti ir paplėšikauti.
Laikraščio "Komsomolskaja pravda" ketvirtadienio numeryje rašoma, kad lėktuvas IL-76 su 230 kariškių, pagal kontraktą vykusių iš Sibiro į Čečėniją, lapkričio pabaigoje nusileido Lebiažjės gyvenvietėje pasipildyti degalų.

Kariškiai pirmiausia nusprendė išgerti, o paskui pasklido po kaimą. Netrukus į milicijos rajono skyrių ėmė skambinti išsigandę gyventojai ir skųstis, kad kažkokie maskuojama uniforma vilkį žmonės laužiasi į namus ir grobia viską, kas pakliūva po ranka.

Milicija netrukus nustatė, kad Lebiažjės aerodrome jau keletą dienų stovi karinis lėktuvas, bet jo įgula niekaip nesugeba surinkti keleivių.

Milicininkams padedant tie kariškiai, kurie dar pastovėjo ant kojų, stojo į rikiuotę. Taip ir neradus penkių žmonių, lėktuvas su kariškiais išskrido į Mozdoką, iš kur šie turėjo vykti į Čečėniją dalyvauti antiteroristinėje operacijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.