aA
Nedideliame Rusijos Izborsko miestelyje (Pskovo sritis) įkurtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino muziejus kartu su Baltijos šalių ir Suomijos turizmo agentūromis ketina organizuoti turistinį maršrutą "Putino vietomis".
V.Putinas
V.Putinas
Laikraščio "Komsomolskaja pravda" ketvirtadienio numeryje rašoma, kad V. Putino nurodymu Izborsko tvirtovės sienai atstatyti iš Rusijos biudžeto buvo skirta 3 mln. rublių.

V. Putino muziejaus direktorius laikraščiui sakė, kad tikisi nemažo turistų antplūdžio. "Mes vedėme derybas Suomijoje, kad šios šalies turistai per Baltijos šalis vyktųį Izborską, toliau važiuotų į Sankt Peterburgą ir grįžtų namo. Esu įsitikinęs, kad ledai pajudėjo", teigė direktorius.

Jis taip pat pažymėjo, kad po rugpjūčio 2 dieną įvykusio V. Putino vizito Izborske, kurio metu ir buvo nuspręsta atidaryti muziejų, šiame miestelyje su aukštais Rusijos pareigūnais lankėsi ir delegacijos iš Baltijos šalių.

Turistinis maršrutas "Putino keliu" vingiuoja ir pro senąją tvirtovės sieną, kuria, kaip tvirtina liudininkai, grožėjosi čia lankęsis prezidentas, nepagailėjęs jos rekonstrukcijai trijų milijonų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.