aA
Penktadienį respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Džordžas V.Bušas (George W.Bush) pareiškė, jog apskųs Floridos teismo sprendimą JAV Aukščiausiajame teisme, jeigu šis būsiąs jam nepalankus.
George W. Bush
George W.Bush
"Mes esame pasiruošę, jeigu reikės sugrįžti į Aukščiausiąjį teismą. Tikiuosi, kad teisėjai Floridoje nuspręs mūsų naudai", - sakė Dž.V.Bušas (George W.Bush), kalbėdamas su žurnalistais Ostine, Teksaso valstijoje.

Dž.V.Bušas (George W.Bush) kalbėjo apie Floridos Aukščiausiojo teismo sprendimą dėl demokratų kandidato Alo Goro (Al Gore) apeliacijos. A.Goras (Al Gore) reikalauja, kad būtų rankomis perskaičiuoti 13 tūkst. biuletenių iš dviejų apygardų.

Balsavimo lapeliai dėl mechaninių problemų nebuvo įtraukti į skaičiavimus mašinomis. Penktadienį A.Goro (Al Gore) atstovas sakė, kad viceprezidentas priims Floridos Aukščiausiojo teismo sprendimą, kad ir koks jis būtų.

Tuo pat metu Floridos sostinėje Talahasyje į posėdį susirinko valstijos įstatymų leidėjai, kurie parinks rinkikus, atstovausiančius Floridai Rinkimų kolegijoje.

Manoma, kad Dž.V.Bušo (George W.Bush) ir A.Goro (Al Gore) bylos teismuose užsitęs ilgiau nei iki gruodžio 12 dienos. Manoma, kad įstatymų leidėjai, kurių dauguma yra respublikonai, parinks tokius rinkikus, kurie Rinkimų kolegijoje balsuos už Dž.V.Bušą (George W.Bush).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.