aA
Pietvakarių Kolumbijoje šalies pareigūnai penktadienį konfiskavo keturias tonas kokaino, kurio gamybą Kolumbijoje kontroliuoja ginkluotos dešiniųjų kovotojų grupuotės, penktadienį naujienų agentūrai AFP pranešė šaltiniai Kolumbijos kariniame jūrų laivyne.
Kokainas
Kokainas
Apie 120 mln. JAV dolerių vertės kokainas buvo paslėptas Ramiojo vandenyno Kabo Manglario uoste prišvartuoto greitaeigio katerio triume, pranešė nežinomu likti pageidavęs pareigūnas.

Kolumbijos karinio jūrų laivyno pareigūnai sulaikė apie 67 proc. viso šiais metais konfiskuoto kokaino - 46 tonas iš 68.

Kartu su narkotikais buvo aptikti "Pietų išlaisvinimo bloko", vienos iš šalyje veikiančių kraštutinių dešiniųjų ginkluotų grupuočių, narių skiriamieji raiščiai, pranešė šaltinis.

Ilgiausio Pietų Amerikoje pilietinio karo siaubiamoje Kolumbijoje veikiančios ginkluotos sukilėlių grupuotės jungia apie 10 tūkst. kovotojų.

Pasak JAV valstybės departamento, Kolumbija yra didžiausia kokaino eksportuotoja regione, kiekvienais metais į JAV ir Europos šalis išvežanti 580 tonų kokaino ir 6 tonas heroino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.