aA
Pėsčiąjį mirtinai sužalojęs ir iš eismo įvykio pasišalinęs Šalčininkų rajono Dieveniškių ambulatorijos vedėjas Vladimiras Rodevičius (gim. 1948 m.) dėl senaties išvengė baudžiamosios atsakomybės, tačiau privalės žuvusiojo tėvams atlyginti laidotuvių išlaidas. Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas.
Kelias
Kelias
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Teisėjas Šarūnas Račkauskas patvirtino tarp V.Rodevičiaus ir eismo įvykyje žuvusio vaikino tėvų sudarytą taikos sutartį, kuria medikas iš savo atlyginimo, kurį gauna Šalčininkų pirminės sveikatos priežiūros centre, per metus sumokės 15 tūkst. litų laidotuvių išlaidoms padengti.

Sudarydami taikos sutartį žuvusiojo artimieji atsisakė 100 tūkst. litų, kuriuos prašė priteisti patirtai neturtinei žalai atlyginti.

V.Rodevičiui pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės dėl senaties termino. Šalčininkų rajono apylinkės teismas bylą buvo priverstas nutraukti vos ją gavęs - beveik penkerius metus byla buvo tiriama prokuratūroje.

Tada žuvusiojo vaikino tėvai buvo priversti kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad dar 2001-ųjų sausio 1-ąją apie 7.40 val. Šalčininkuose, Saulėtoje gatvėje Dieveniškių ambulatorijos vedėjo vairuojamas automobilis UAZ 3152 partrenkė važiuojamojoje kelio dalyje ėjusį šalčininkietį. Jis žuvo iš karto.

Medikas nesuteikė pagalbos sužeistajam, o pasišalino iš įvykio vietos.

Kaltinamajame akte buvo teigiama, kad vairuotojas galėjo važiuoti nesaugiu greičiu, o atsiradus kliūčiai, nesulėtino automobilio bei jos neapvažiavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.