aA
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai, gavę operatyvinės informacijos apie vykdomą nusikalstamą veiklą, patikrino Pasvalio rajone, Škilinpamūšio kaime, veikiantį vieno iš komercinių bankų filialą.
Litai
Litai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Šio patikrinimo metu Klientų aptarnavimo skyriaus patalpose buvo rasta įvairios valiutos už daugiau kaip 70 000 litų. Aptiktoji pinigų suma nebuvo įtraukta į banko filialo buhalterinės apskaitos dokumentus.

FNTT Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai banko filialo darbuotojo D. Š. (g. 1973 m.) dokumentų krepšyje rado 298 komercinio banko pranešimus, kuriuose buvo užfiksuota, kad transporto priemonių savininkai (ar valdytojai) sumokėjo mokestį už transporto priemones, važiuojančias į Lietuvos Respubliką.

Vadovaujantis pirminiais duomenimis įtariama, kad komercinio banko filialo darbuotojas D. Š., surinkęs mokesčius iš transporto priemonių savininkų (ar valdytojų), naudodamasis kompiuterine technika, klastodavo banko pranešimus ir perduodamą bankui informaciją ir sumų neįtraukdavo į banko apskaitos sistemą.

Įtariama, kad D. Š. vien tik per savo 24 valandų darbo pamainos laikotarpį pasisavino 7 450 litų.

Dėl šio fakto FNTT Panevėžio apskrities skyrius tęsia pradėtą ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d. (dokumento suklastojimas ar suklastoto dokumento panaudojimas arba realizavimas).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.