aA
Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis Dainų slėnis ir Vytauto parkas, kuriame sovietmečiu veikė populiarios vaikų sūpynės, šiuo metu ne vienam kauniečiui kelia sentimentus ir klausimą, kodėl kadaise žmonių taip pamėgtos vietos jau gerą dešimtmetį stovi netvarkomos ir paliktos likimo valiai.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)
Kauno savivaldybės Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas Rimantas Didžgalvis teigia, kad norint sutvarkyti minėtas teritorijas, reikia sukurti jų ateities strategiją.

„Reikia pagaliau vieną kartą pasakyti, kas bus su ta teritorija po metų, po dvejų, po penkerių, po dešimt, o gal po penkiasdešimt – dabar 15 m. ten viskas pūva, griūva, viskas aprašinėta, dažais apipilta, kažkur tualetuose pradėtos nelegalios statybos. Taip toliau tęstis negali. Jeigu tai statybos, bus statybos, jei tai skirta visuomenės reikmėms, bus visuomenės reikmėms“, – „Žinių radijui“ sakė R. Didžgalvis.

Kauno savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė teigia, kad prieš tvarkant Dainų slėnį ir Vytauto parką, pirmiausia bus bandoma išsiaiškinti jų teisinę priklausomybę.

„Susirinksime informaciją apie tų teritorijų priklausomybę, apie turtą ir jo priklausomybę, išsiaiškinsime, ar sudarytos žemės nuomos sutartys. Iš pradžių tiesiog susirinksime pirminę informaciją, o vėliau galbūt bus teikiama Tarybai apsispręsti, ar tos teritorijos reikalingos miestui. Galbūt vėliau bus sprendžiamas ir žemės paėmimo visuomenės poreikiams klausimas“, – teigė R. Šimkaitytė.

Kauno savivaldybėje nuspręsta sudaryti specialią darbo grupę, kurios nariai iki rugsėjo mėnesio bandys išsiaiškinti, kam tiksliai priklauso Dainų slėnio ir Vytauto parko teritorijos ir jose esantis turtas, o tada jau spręs, ką toliau daryti.

Žinių radijas