aA
Šeštadienį pasirodė pranešimų, kad Pekinui pradėjus prielankiau vertinti ryšių su ištremtuoju dvasiniu Tibeto vadovu atnaujinimo idėją, į šį regioną atvyko Dalai Lamos pasiuntiniai. Tibete dirbantys britų radijo ir televizijos kompanijos BBC korespondentai patvirtino, kad penktadienį į sostinę Lasą atvyko specialusis Dalai Lamos pasiuntinys Jungtinėse Valstijose Lodi Gyaltsenas Gyari.
Dalai Lama
Manoma, kad viešnagės metu pasiuntinys keliaus po Tibetą, tačiau šeštadienio rytą jo maršrutas dar nebuvo žinomas.

Tibetiečių delegacija į Kiniją atnaujinti ryšių su šios šalies vyriausybe atvyko pirmadienį. Be L.G.Gyari delegacijoje yra dar trys asmenys. Kol kas neaišku, ar visi jie penktadienį atvyko į Tibetą.

Pasak Tibeto informacijos tinklo (TIN) žmogaus teisių gynimo grupės, L.G.Gyari kelionė į Tibetą gali smarkiai pagerinti ištremtojo Dalai Lamos ir Kinijos valdžios santykius. Dalai Lama iš Tibeto pabėgo po nepavykusio suskilimo 1959 metais ir užsienyje suformavo vyriausybę tremtyje.

Kinija, kuri Tibetą valdo nuo 1951 metų, kaltinama tuo, jog politinėmis bei religinėmis represijomis ir etnine asimiliacija mėgina sunaikinti šio regiono budistinę kultūrą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.