aA
Vilniaus policijos vadovas penktadienį nušalino nuo tarnybos aukštą policijos pareigūną, kuriam išgirdus apie pareikštus įtarimus jo veikla, sušlubavo širdis ir jis buvo paguldytas į ligoninę.
Kaip pranešė televizijos TV3 žinios, Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) vyriausiasis komisaras Erikas Kaliačius nušalino nuo tarnybos Vilniaus VPK viešosios policijos skyriaus komisarą Algimantą Sutkevičių, įtarus jį gaunant papildomą mokestį už policijos dalyvavimą saugant renginį.

Pasak E.Kaliačiaus, dėl turimos informacijos pradėtas tarnybinis patikrinimas. Anot TV3, komisaras A.Sutkevičius, išgirdęs apie įtarimus dėl jo veiklos, nualpo ir priešinfarktinės būklės nuvežtas į ligoninę.

Per pastaruoju metu Vilniuje įvykusius kelis viešus renginius į ligonines ir policijos komisariatus buvo vežama dešimtys alkoholiu apsinuodijusių nepilnamečių, vyko gausybė muštynių, vienas šešiolikmetis paauglys net buvo nudurtas peiliu, padaryta dar daug kitų nusikaltimų.

Buvo viešai suabejota policijos gebėjimu kontroliuoti padėtį masiniuose renginiuose. Po šių įvykių Vilniaus savivaldybė iki Naujųjų metų uždraudė rengti renginius po atviru dangumi, renginiuose uždrausta prekiauti alkoholiu.

Ligoninėje gydomas komisaras A.Sutkevičius TV3 žurnalistams sakė, kad jam reiškiami kaltinimai korupcija yra visiškai nepagrįsti. Komisaro nuomone, jį bandoma nepelnytai apkaltinti ieškant "atpirkimo ožio" dėl nesėkmingų renginių arba keršijant dėl savivaldybės draudimo koncertuose prekiauti alumi.

Komisaro teigimu, būtent jo pavaldiniai per vieną koncertų sugavo tris prekybininkus, alų pardavinėjusius trylikamečiams.

"Galų gale, jeigu mes išsiaiškinsime, kad taip nebuvo, tai mes atsiprašysime žmogaus ir žinosime, kad jis nekaltas", - sakė vyriausiasis komisaras E.Kaliačius. Jis teigė negalįs toleruoti net gandų apie galimą jo pareigūnų korupciją.

Pasak E.Kaliačiaus, įtarimams pasitvirtinus, visa surinkta medžiaga bus perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai arba prokuratūrai. Jei informacija nepasitvirtins, A.Sutkevičius grįš į tarnybą, tačiau, tikriausiai, jam bus pasiūlytos pareigos kitame policijos padalinyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.