aA
Švedijos muitininkai sulaikė lietuvį, savo automobilyje gabenusį 10 kilogramų amfetamino. Pusės milijono litų vertės psichotropinių medžiagų siunta buvo sulaikyta rugsėjo 4 dieną. Apie 26 metų Kėdainių rajono gyventojo A.P. sulaikymą Švedijos muitininkai dabar pranešė Lietuvos Muitinės kriminalinei tarnybai (MKT).
Drugs
Informacija apie galimą A.P. nusikalstamą veiką MKT pareigūnai pasidalijo su kolegomis iš Švedijos ir pastarieji įtariamąjį sulaikė.

Pasak MKT pranešimo, į Stokholmą A.P. atplaukė keltu iš Estijos. Švedijos muitinės pareigūnams lietuvis sakėsi atvykęs į šią šalį kaip turistas.

Jo vairuojamame automobilyje "Opel Omega" muitininkai aptiko 10 kilogramų amfetamino.

Keletas polietileno maišelių su baltais milteliais buvo paslėpti itin sunkiai prieinamoje automobilio vietoje, kėbulo konstrukcijoje.

Pareigūnai įtaria, kad į Lietuvą amfetaminas patenka iš Lenkijos.

Stimuliuojantį poveikį turintis amfetaminas Skandinavijos šalyse yra itin populiarus kvaišalas. Jis pardavinėjamas jaunimo diskotekose, koncertuose, kituose masiniuose renginiuose. Jis vartojamas ištirpintas gaiviuosiuose gėrimuose "Sprite", "Coca Cola".

Tai nebe pirmas atvejis, kai Švedijoje įkliūva psichotropinių medžiagų kontrabandą gabenantys Lietuvos piliečiai.

Neseniai MKT buvo pranešta apie rugpjūčio mėnesį Kapelšerio mieste sulaikytą Lietuvos pilietį, kurio automobilyje muitininkai rado 8,7 kilogramo metamfetamino. Pastarasis daro stipresnį poveikį nei amfetaminas.

Automobilis buvo atplukdytas keltu iš Paldiskio miesto Estijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.