aA
Su šešiais vyresniais vyriškiais pasivažinėjusi ir puotavusi protiškai neįgali nepilnametė nesupranta vieno jų buvusi seksualiai išnaudojama. Šešiolikmetė net tikina, kad lytiniai santykiai ir alkoholis jai visai patikę.
Tačiau Kučgalio (Biržų r.) specialiojo ugdymo centro direktorė Laima Vaičienė mano, kad suaugę vyrai seksualiai pasinaudojo nepilnamete neįgalia mergina.

Pedagogė prokuratūrai parašė pareiškimą, kad vidutinio intelekto sutrikimą turinti šešiolikmetė auklėtinė Rasa R. buvo išžaginta ir girdoma alkoholiu.

Šioje mokykloje besimokančios seserys - 16 metų Rasa ir 15 metų Aušra -jau seniai kelia pedagogams rūpesčių. Vienai yra nustatytas lengvas, kitai - vidutinis intelekto sutrikimas. Dėl padidėjusio seksualumo jos nevengia pabėgti iš mokyklos pas vyrus, o mokykloje sukasi apie kitus auklėtinius.

Praėjusį antradienį apie 18 valandą į Kučgalio ugdymo centro kiemą atvažiavo automobilis. Jame buvę broliai - 27 metų Kazimieras ir 23 Tadas B. - pasikvietė čia buvusias dvi seseris.

Merginoms įsėdus į automobilį kieme buvusi auklėtoja vyriškius įspėjo, kad nebandytų išsivežti nepilnamečių. Bet jie staiga užtrenkė dureles ir išvyko.

Rasa į mokyklą sugrįžo tik trečiadienį apie pietus patenkinta ir švytinti. Jos sesuo Aušra mokykloje nepasirodė - seseriai pasakė, kad daugiau nebesimokys. Paaiškėjo, kad seserys Galvokų kaimo pirtyje šventė su šešiais vyriškiais. Čia gyvena visai neseniai iš kalėjimo sugrįžęs 38 metų Jonas V. Jis ir įtariamas lytiškai santykiavęs su nepilnamete.

Medžiagą tiriantis Biržų rajono prokuratūros prokuroras Raimundas Binkis sakė, kad anksti prognozuoti, ar bus keliama baudžiamoji byla.

"Lietuvos rytas"