aA
Sheep
Ankstesni tyrimai parodė, jog avys atpažįsta kitas avis pagal jų snukio bruožus.

Profesorius Keithas Kendrickas iš Babrahamo instituto Kembridže teigė: "Avys - kaip ir mes - tiek draugus, tiek ir priešus atpažįsta geros atminties veidams dėka. Jos įsimena vienos kitų snukius ir netgi gali įsivaizduoti šalia nesančių avių snukius". Profesoriaus vadovaujamos komandos atliktų tyrimų metu buvo nustatyta, jog avys gali labai greitai įsiminti naujus "veidus" - tiek avių, tiek ir žmonių. Įsimindamos veidus avys kaip ir žmonės naudoja panašias smegenų dalis, tačiau bendras jų sugebėjimas atskirti panašius veidus yra žymiai blogesnis už žmonių, sakė profesorius K.Kendrickas.

Beje, avims taip pat kyla sunkumų atpažįstant aukštyn kojom apverstus veidus, tačiau su kitais daiktais tokių sunkumų neiškyla. "Mes neįvertiname socialinės avių aplinkos ir jų protinių sugebėjimų svarbos bei sudėtingumo", - Britanijos moklso asociacijos seminare Leičesterio universitete tvirtino profesorius. Jo teigimu, kitas žingsnis yra išsiaiškinti, kaip avys sugeba mąstyti apie šalia nesančių kitų avių snukius ar žmonių veidus bei ištirti, kas vyksta jų smegenyse.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.