16 porcijų
Tešlai:
1 citrina,
100 g šaldytų mėlynių,
300 g sviesto,
100 g paruoštos marcipaninės masės,
6 kiaušiniai,
140 g cukraus,
80 g krakmolo,
120 g miltų,
50 g šokolado drožlių.Papuošimui:
100 g abrikosų džemo,
200 g cukraus pudros,
1 valg. šaukštas citrinos sulčių,
16 gabaliukų šokolado,
1 valg. šaukštas susmulkintų pistacijų.
Gaminame:
1. Citriną kruopščiai nuplauname po karštu vandeniu, nušluostome ir žievelę nutarkuojame trintuve. Mėlynes atšildome.
2. Sviestą ir marcipaninę masę susmulkiname gabalėliais, sudedame į didelį indą ir išsukame iki purios masės. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Palaipsniui į marcipaninę masę įmaišome trynius ir tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakame iki standžių putų, pastoviai įmaišant cukrų. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišome į sviestinę - marcipaninę masę. Persijotą krakmolą ir miltus suberiame ant viršaus ir atsargiai išmaišome. Paskiausiai sudedame šokolado drožles bei mėlynes ir vėl išmaišome mediniu šaukštu.
3. Sudedą kepimo formą ištepame aliejumi ir sukrečiame tešlą. Kepame 60 min 180º karštumo orkaitėje. Baigus kepti, išimame pyragą iš formos ir padedame, kad atšaltų ant grotelių ne mažiau 1 val.
Puošimas:
1. Abrikosų džemą pakaitiname nedideliame inde, kad suskystėtų ir juo aptepame visą pyragą.
2. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir 1-2 arbat. šaukš. vandens, kad susidarytų glazūros masė. Šią masę užpilame ant pyrago viršaus ir peilio plokštuma arba lopetėle ištepame visą paviršių taip, kad imtų tekėti per kraštus. Leiskime glazūrai truputį sustingti.
3. Kai tik glazūra sutirštės, puošiame pyragą šokolado gabaliukais ir apibarstome smulkintomis pistacijomis. Leidžiame glazūrai visiškai sustingti ir papuošiame pyragą melisos ar mėtos šakele.
Skanaus!
Gaminimui: 45 min.
Kepimui: 60 min,
Kaloringumas: 380 kkal / 1 porc.