aA
Prezidento posto sieksiantis Liberalų demokratų partijos pirmininkas Rolandas Paksas, pas rinkėjus skraidantis sraigtasparniu, Prienuose pakliuvo į nemalonią situaciją. Sraigtasparnio sukeltas vėjas nulaužė kelias liepos šakas, kurios nukrito ant šalikelėje stovėjusio prieniškio Ryčio Gaučio automobilio „Ford Scorpio". Savininkas tvirtino patyręs nuostolių.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© DELFI
Tuo tarpu Liberalų demokratų partijos štabas penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad kompensuos automobilio savininkui padarytus nuostolius.

Užvakar po vidurdienio bendrovei „Trans Avia Baltika" priklausantis sraigtasparnis Mi-8 leidosi Prienų mokyklos stadione. Pasižiūrėti neįprasto reginio susirinko keli šimtai miesto gyventojų, mokykloje buvę vaikai.

Pro šalį automobiliu važiavęs R.Gaučys taip pat nusprendė pasigrožėti sraigtasparnio viražais. Automobilį jis pastatė po medžiu.

„Kai sraigtasparnis jau siekė žemę, pakilo vėjas ir dideli dulkių debesys, žmonės išsilakstė iš stadiono", - pasakojo Prienų gyventojas. Jis nuskubėjo prie automobilio, kuris buvo visas apkritęs nulūžusiomis liepos šakomis.

Krintančios šakos sulankstė 1990 metais pagaminto automobilio „Ford Scorpio" kairįjį sparną, stogą ir kairiosios pusės galines dureles.

Reikės pirkti naują mašiną?

Kai R.Paksas išlipo iš sraigtasparnio, R.Gaučys nuskubėjo prie jo. Politikas susirinkusių žmonių paklausė, kaip jiems sekėsi. „Atsakiau, kad nekaip sekasi, nes sraigtasparnio sukeltas vėjas laužė medžio šakas, kurios apgadino automobilį", - kalbėjo nukentėjęs vairuotojas.

Į šį priekaištą R.Paksas retoriškai atsakęs, ar jis dabar turįs nupirkti naują mašiną.

Papiktino bendravimo maniera

Tuo pokalbis ir baigėsi. R.Gaučys kreipėsi į Prienų kelių policiją, tačiau pareigūnai niekuo jam negalėjo padėti, nes nebuvo eismo įvykio.

Kadangi prieniškis apsidraudęs tik privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, tokį patį atsakymą jis išgirdo ir draudimo bendrovėje.

R.Gaučys tvirtino, kad automobilio remontas jam kainuos kelis šimtus litų, tačiau labiausiai jį papiktino politiko bendravimo maniera.

Liberaldemokratų kandidatas į Lietuvos Prezidentus Rolandas Paksas penktadienį išplatintame pranešime spaudai teigia, jog kai tik susitikimo metu į jį kreipėsi ponas R.Gaučys, jam buvo pasiūlyta kompensuoti nuotolius.

„Tačiau kažkodėl aš daugiau to žmogaus nebemačiau,“ – sakė R.Paksas, - „šiandien pat paprašiau mūsų partijos skyriaus Prienuose vadovą surasti poną R.Gaučį ir susitarti dėl nuostolių kompensavimo. Manau, kad visus nedidelius nesusipratimus visada galima išspręsti.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.