aA
Nors artėjančiuose rinkimuose į savivaldybių tarybas daugiausia Lietuvos didmiesčių gyventojų planuoja balsuoti už Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), naujose tarybose bus gausu ir kitų partijų atstovų.
People
Taip parodė dienraščio "Veidas" užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų studijos "Spinter" rugsėjo 2 dieną atlikta apklausa.

Kaip teigiama jos rezultatuose, 18,1 proc. respondentų planuoja balsuoti už LSDP, 9,7 proc. - Lietuvos liberalų sąjungą, 9 proc. - Tėvynės sąjungą (Lietuvos konservatorius).

Pasak apklausos, keliais procentais nuo pirmaujančios trijulės atsilieka Naujoji sąjunga (socialliberalai) (6,5 proc.), partija "Lietuvos krikščionys demokratai" (6,2 proc.) ir Lietuvos centro sąjunga (5,2 proc.).

Už Liberalų demokratų partiją ketina balsuoti 4 proc. apklaustųjų. Kad partijų atstovai patektų į savivaldybes, jų sąrašai turi surinkti ne mažiau 4 proc. balsavusių rinkėjų balsų, koalicijų sąrašai - 6 proc. balsų.

Už Lietuvos laisvės sąjungą, anot apklausos, balsuotų 2,2 proc. tyrimo dalyvių, Lietuvos lenkų sąjungą - 1,5 proc., Lietuvos rusų sąjungą - 0,8 proc., Naujosios demokratijos partiją - 0,5 proc., Politinių kalinių ir tremtinių partiją - 0,4 proc. respondentų.

Nežino arba neapsisprendę yra 35,9 proc. apklaustųjų. Kaip rodo apklausa, centristai daugiausia gerbėjų turi Vilniuje, krikdemai ir liberalai - Klaipėdoje, konservatoriai ir socialdemokratai - Panevėžyje, socialliberalai - Kaune.

Per apklausą gyventojų taip pat buvo teirautasi, ar jie yra patenkinti savo miesto valdžia. Pasak tyrimo autorių, patenkintų yra kone dvigubai mažiau (21,4 proc.), nei nepatenkintų (39,5 proc.). Nežinojo arba neturėjo nuomonės 39,1 proc. apklaustųjų.

Apklausa parodė, kad daugiausiai patenkintųjų savo valdžia yra Vilniuje ir Klaipėdoje, mažiausiai - Kaune ir Panevėžyje, daugiausiai nepatenkintų - Kaune. Per apklausą buvo iš viso apklausta 500 vyresnių nei 16 metų Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.