aA
Anksti ketvirtadienį nenustatyti užpuolikai į amerikiečių bazę Gardezo mieste Afganistano pietryčiuose paleido keturias raketas, tačiau per šį išpuolį niekas nenukentėjo, sakoma JAV kariškių pranešime spaudai.
Taikdariai Afganistane
"Praėjusią naktį prie JAV specialiųjų pajėgų bazės netoli Gardezo buvo paleistos keturios raketos", - rašoma pranešime.

Viena raketa nukrito 400 m į šiaurę nuo bazės, o kitos trys - netoli kaimelio, esančio į šiaurės vakarus nuo šio komplekso.

Tai antras išpuolis prieš šią JAV bazę per 24 valandas. Kaip pranešė Pakistane įsikūrusi naujienų agentūra "Afghan Islamic Press", trečiadienį į bazę buvo paleistos mažiausiai dvi raketos, kurios taip pat jokios žalos nepadarė.

Nežinomi užpuolikai trečiadienį dvi raketas paleido ir į amerikiečių bazę kaimyninėje Chosto provincijoje; apie čia nukentėjusius žmones taip pat nepranešama.

Chosto gubernatorius Hakeemas Tanewalas AFP sakė, jog raketas paleido jo valdžios nepripažįstantis vietos karo vadas Padsha Khanas, kuris esą norėjo įbauginti amerikiečius ir priversti juos prašyti jo pagalbos mainais į paramą.

Buvęs Chosto gubernatorius P.Khanas anksčiau šiais metais buvo nušalintas nuo valdžios, ir jo pajėgos dabar vėl siekia perimti provincijos kontrolę.

Su pačiu P.Khanu susisiekti kol kas nepavyko.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.