aA
Rusijos gynybos ministerija artimiausiomis dienomis perduos šalies prezidentui Vladimirui Putinui siūlymus dėl galimų smūgių teroristų bazėms Gruzijos Pankisio tarpukalnėje. Tai ketvirtadienį pranešė Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas.
Kariuomenė
Ministras patvirtino, kad prireikus Gynybos ministerija surengs jėgos akcijas prezidento V.Putino vakar dienos pareiškimui dėl kovos su terorizmu įgyvendinti.

"Bet to gali ir neprireikti", - sakė Gynybos ministerijos vadovas.

V.Putinas trečiadienio vakarą pareiškė, kad jeigu Gruzijos vadovybė nepajėgs padaryti galo banditų išpuoliams Rusijos pasienyje, Rusija pasilieka teisę į savigyną.

Itin didelį Maskvos susirūpinimą kelia padėtis Pankisio tarpukalnėje, kur, Rusijos duomenimis, yra čečėnų kovotojų ir tarptautinių teroristų.

Rusijos prezidentas pavedė Generaliniam štabui duoti pasiūlymų dėl galimybės smogti smūgius išaiškintoms teroristų bazėms, jeigu jie vėl mėgintų prasiveržti į Rusijos teritoriją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.