aA
Šiuo metu Europos Sąjungai (ES) vadovaujančios Danijos premjeras Andersas Foghas Rasmussenas mano, kad Irako puolimui pradėti naujos Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos gali ir neprireikti, ketvirtadienį pranešė vietos naujienų agentūra.
JAV prezidentas George'as W.Bushas savo planus Irako prezidento Saddamo Husseino atžvilgiu turi išdėstyti vėliau ketvirtadienį, sakydamas kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje.

"Tai teisinė diskusija. Politine prasme būtų pranašumas, jei galimi veiksmai būtų paremti nauja rezoliucija, - Danijos premjero žodžius citavo naujienų agentūra "Ritzau". - Tačiau Saddamas Husseinas jau pažeidė kelias JT rezoliucijas ir akivaizdu, kad tai turi turėti pasekmių. Jei jis nesulaukdamas tam tikros įgyvendinamos reakcijos gali ignoruoti rezoliucijas, nukenčia JT autoritetas".

A.F.Rasmussenas sakė, kad Irako puolimas turi būti paremtas JT įgaliojimais, bet nurodė, kad gali užtekti ir jau egzistuojančių rezoliucijų, nes Saddamas Husseinas atsisako įsileisti JT ginklų inspektorius.

A.F.Rasmussenas taip pat sakys kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje - Europos Sąjungos vardu.

ES valstybės neturi vieningos pozicijos dėl galimos JAV vadovaujamos karinės kampanijos prieš Iraką, bet dauguma ES vienašališkiems Vašingtono karo veiksmams nelinksta pritarti. Labiausiai G.W.Bushą parėmė Didžioji Britanija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.