aA
Kompanijos „Morpheus“, kuriai priklauso keitimosi bylomis tinklas, atstovai kreipėsi į Los Andželo federalinį teismą su prašymu nustatyti, kad sukurta P2P programinė įranga nepažeidžia autorinių teisių. „Morpheus“ yra populiariausia pasaulyje keitimosi duomenimis programa, naudojanti „Gnutella“ protokolą.
Šį žingsnį „Morpheus“ teisininkai žengė po to, kai 28 pagrindinės muzikos ir vaizdo industrijos kompanijos pateikė bendrovei ieškinį, teigdamos, jog „Morpheus“ leidžia vartotojams platinti piratinę produkciją.

Pasak „StreamCast“, kuriai priklauso „Morpheus“, atstovų, panašaus tipo tinklų savininkai negali būti atsakingi už vartotojų veiksmus.

Nors „Napster“ pateikė panašius argumentus, kaip baigėsi pirmojo stambaus keitimosi muzikos bylomis tinklo istorija, niekam ne paslaptis. Tačiau naujos kartos P2P tarnybos – tokios, kaip „Morpheus“ – skiriasi nuo savo pirmtako tuo, kad neturi centrinių tarnybinių stočių. Todėl tinklų atstovai gali drąsiai teigti, jog nekontroliuoja, kokios bylos keliauja jų tinklais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.