aA
Jungtinių Valstijų pajėgos Afganistane suėmė žinomą "al Qaeda" narį, kuris gali būti šio teroristų tinklo iždininkas, praneša televizijos kanalas CNN.
Handcuffs
Antiteroristinės koalicijos pajėgoms surengus operaciją Paktijos provincijoje netoli Afganistano ir Pakistano sienos, buvo suimti devyni žmonės, tačiau Amerikos kariškiai jų vardų žiniasklaidai nepraneša.

Kodiniu pavadinimu "Čempionų smūgis" vykusios operacijos, kurioje dalyvavo apie 1000 kareivių, metu taip pat rastas didelis ginklų sandėlis.

Vienas iš karių, nenorėjęs skelbti savo pavardės, BBC pasakojo girdėjęs, kaip vienas "al Qaeda" narių per siųstuvą pranešė: "Mane apsupo amerikiečiai, aš iš čia neištrūksiu".

Be to, atliekant kratą viename iš kaimų, amerikietė seržantė pastebėjo, kad viena afganė po parandža slepia Kalašnikovo automatą su atsargine dėtuve.

Kitame kaime amerikiečiai už neseniai tinkuotos sienos aptiko visą arsenalą: 150 automatų AK-47, 200 minų, haubicą, kilnojamųjų zenitinių raketų kompleksų, raketų, kulkosvaidžių, rankinių granatų ir plakatą su Osamos bin Ladeno atvaizdu.

Pasak vieno kareivių, jie taip pat konfiskavo "krūvą mobiliųjų telefonų", pasų, talibų ir "al Qaeda" dokumentų, tarp kurių buvo atvirukas su talibų vado mulos Mohammado Omaro (Mohamado Omaro) vardu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.