aA
Rusijos generalinė prokuratūra išaiškino, kad verslininkas Borisas Berezovskis ir jo kompanionas Badris Patarkaciašvilis iš gamyklos "AvtoVAZ" pagrobė daug automobilių.
Boris Berezovsky
Per tyrimą Samaros srityje nustatyta, kad 1994-1995 metais "LogoVAZ" vadovai "pagrobė" 2 033 automobilius iš "AvtoVAZ", kainuojančius daugiau kaip 60 mlrd. nedenominuotų rublių, pranešė spaudos konferencijoje trečiadienį Samaroje Rusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Vladimiras Kolesnikovas.

Pasak jo, 2002 metų rugpjūčio 6 dieną dėl šio fakto iškelta baudžiamoji byla.

V.Kolesnikovas sakė, kad už pinigus, gautus pardavus automobilius, buvo įsigyta kotedžų Maskvos srityje už daugiau kaip 7 mlrd. rublių. Šie namai buvo perduoti AB "LogoVAZ" generalinio direktoriaus Aleksandro Krasnekerio ir "LogoVAZ" darbuotojo Magomedo Ismailovo nuosavybėn.

Už dalį pinigų, gautų pardavus pagrobtus automobilius, V.Kolesnikovo duomenimis, buvo buvo įsigyta nekilnojamojo turto Sankt Peterburge, kompanijos "TV-6" ir leidyklos "Ogoniok" akcijų.

Todėl Rusijos generalinės prokuratūros atstovas paragino Didžiosios Britanijos ir Gruzijos valdžią sulaikyti ir išduoti Rusijai jose esančius B.Berezovskį ir B.Patarkaciašvilį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.