aA
Siekdamas išvengti balsavimo dėl pasitikėjimo parlamente trečiadienį atsistatydino Palestinos savivaldos kabinetas, o jo vadovas Yasseras Arafatas priėmė šį atsistatydinimą, pranešė palestiniečių lyderio sekretorius Tayebas Abdel Rahmanas.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Ministrai, įsitikinę, kad Palestinos įstatymų leidžiamoji taryba, kurios nuomone, Y.Arafatas nepakankamai radikaliai pertvarkė kabinetą, nusprendė atsistatydinti, kad išvengtų nepasitikėjimo votumo, sakė T.A.Rahmanas.

Pasak jo, Y.Arafatas, kuris spaudžiamas tarptautinės bendrijos reformuoti Palestinos savivaldos saugumo tarnybas, užtikrinti vyriausybės darbo skaidrumą ir padaryti galą korupcijai, gegužę pertvarkė savo kabinetą, priėmė kabineto atsistatydinimą.

Parlamento pirmininkas Ahmedas Qorei paskelbė sesijos pabaigą ir pranešė, kad deputatai vėl susirinks po dviejų savaičių, kad apsvarstytų naują kabinetą, kuris pristatys Y.Arafatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.