aA
Klausimas

Gerb. p. Olegai,

Su savo vyru esame pažįstami jau 6 metus. Jis buvo mano pirmoji meilė ir pirmas meilužis, tuomet man buvo 16m. Po 2 metų draugystės mūsų santykiai 2 metus buvo nutrūkę, vėliau vėl atsinaujino ir dabar jau 2 metus gyvename kartu, iš kurių 1,5m. esame susituokę auginame 1m. dukrytę. Tiek pirmojo draugystės etapo metu, tiek vėliau mūsų seksualiniai santykiai buvo nepriekaištingi, abu vienodai geidėme vienas kito ir maniau savo vyrą esant tikrai aistringą partnerį. Tačiau pradėjus gyventi kartu, pastebėjau, kad jo geidulingumas mažėja, jis dažnai atsisako sekso, kas mane labai neigiamai veikia, kadangi mano seksualiniai poreikiai yra ne mažesni nei mylėjimasis bent kas antra diena. Tuo tarpu mums pasitaiko kartais mylėtis po kelis kartus per dieną, bet dar dažniau ir kartą į dvi savaites. Tokios pertraukos mane varo į neviltį. Tuomet jaučiuosi pikta, suirzusi, prasideda net fizinio pobūdžio negalavimai - galvos, skrandžio skausmai ir pan.

Su vyru ne kartą esame kalbėję apie tai. Jis pripažįsta, kad tai yra problema, tačiau mano, kad aš pernelyg sureikšminu seksą. Tačiau man tai išties yra be galo reikalinga. Vyras savo nenoro priežastis aiškina išsekimu, nuovargiu ir panašiai. Visa tai tiesa, nes jis šiuo metu labai daug dirba, tačiau aš linkusi manyti, kad yra ir kitų užslėptų priežasčių, kadangi net tuomet, kai taip nepavargdavo, problema jau egzistavo. Taipogi kaip vieną iš priežasčių jis nurodo, kad jis per dažnai mato mane nuogą ir vien nuogas kūnas jo nebejaudina. Mano bandymus jį suvilioti jis dažnai pavadina spaudimu mylėtis ir vėl tenka blaškytis lovoje su mintimis apie seksą... Keletą kartų per santuokos metus abu esame turėję kitų seksualinių partnerių (mes tame problemos nematome), kartais vyras net sako "susirask meilužį", tačiau man tai neatrodo išeitis. Abu mylime vienas kitą, tad norisi seksualine laime mėgautis vedybinėje lovoje.

Kartais galvoju, galbūt esu hiperseksuali, gal tai mano pačios sutrikimas, nors nelabai tuo tikiu. Ką galėtumėte patarti, nes tai tikrai man kartais tampa nepakeliama?

BR

Atsakymas

Gerbiama BR,

Diagnozuoti jūsų seksualumą iš laiško aš nesiimčiau. Manau, kad jums seksas iš tikrųjų yra svarbus. Ir iš tikrųjų jūsų vyro seksualumą kažkas slopina. Tai tarsi atvirkštinė priklausomybė – kuo daugiau norite jūs, tuo mažiau - jis. Jūsų poroje taip palaikoma pusiausvyra, tačiau ji jums nepatinka. Manau, kad geriausia išeitis būtų ateiti kartu pas seksologą ar psichoterapeutą . Galbūt šią pusiausvyrą galima atstatyti palankesne forma.

Iki.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.